Jabłka w cieście.rtf

(847 KB) Pobierz

Jabłka w cieście

Składniki

mąka, 1,5 szklanki

jajka, 2

jabłka, 5

mleko do konsystencji, ok. 0,5 szklanki

proszek do pieczenia, 1 płaska łyżeczka

cukier puder do posypania,

olej do smażenia,

szczypta soli,

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 60 min

1. Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodać żółtka i mleko, wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

 

2. Jabłka obrać, pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne, maczając w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać posypane cukrem pudrem.Smacznego!!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin