Sałatka z czerwonej kapusty.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
5857295 UNPDF
Sałatka z czerwonej kapusty
Składniki:
3 kg czerwonej kapusty 1 kg jabłek 1 kg pomidorów 50 dag cebuli Zalewa: szklanka octu
10-proc. 9 szklanek wody kilka goździków 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 6
łyżek cukru 3 - 4 łyżeczki soli
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować i posypać płaską łyżką soli, cebulę pokroić w plasterki, posypać
łyżeczką soli, odstawić na 24 godziny. Następnie warzywa odcisnąć, zalać gorącą
zalewą i gotować 45 minut. Pomidory włożyć na 5 minut do gorącej wody, po czym
wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki. Pod koniec gotowania do kapusty dodać pokrojone na
cząstki pomidory i obrane starte jabłka, chwilę razem gotować. Nałożyć gorącą sałatkę
do słoików. Do każdego wlać łyżką oleju słonecznikowego, zamknąć. Pasteryzować 15 -
20 minut.
Plik z chomika:
ania2010.1990
Inne pliki z tego folderu:
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Bakłażany w oleju.pdf
(38 KB)
Bakłażany w oliwie.pdf
(39 KB)
Bakłażany w sosie pomidorowym.pdf
(30 KB)
Baleron.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin