Zupa z indyka.doc

(19 KB) Pobierz
200g indyka (bez skóry i tłuszczu)

200g indyka (bez skóry i tłuszczu)
100g sera (cheddar)
1 mała cebula
3 filiżanki 2% mleka
500g mrożonych szparagów
1/2 filiżanki kaszy jęczmiennej
2 duże ziemniaki
2 łyżeczki margaryny
2 łyżeczkimąki
1/2 łyżki pieprzu
1 łyżeczka musztardy
Umytego i pokrojonego indyka włóż do garnka i podlej go wodą.
Dodaj ser, posiekaną cebule, pokrojone w kostke ziemniaki.
Następnie dodaj margarynę, zmieszaną z wodą, mąką, kolej na musztardę i szparagi.
Na koniec dodaj mleko i dobrze wymieszaj. Tak przygotowane składniki przykryj i gotuj na małym ogniu ok. 30min.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin