· 1 duża pierś z kurczaka
· kilka ogórków konserwowych
· puszka kukurydzy
· 1-2duże cebule [Mogą być kolorowe]
· ketchup
· majonez
· 1/2 kapusty pekińskiej [posiekanej drobno]
· 2-3łyżeczki przyprawy gyros
Pierś kurczaka pokrojoną w dość drobną kostkę dobrze przysmażamy na niewielkiej ilości oleju z przyprawą gyros. Usmażoną pierś przekładamy do miski i kolejno układamy warstwy: na dnie mamy pierś potem ogórki konserwowe w kostkę w ilości takiej by cienką warstwą przykryły pierś[poprzednią warstwę tak należy układać wszystkie kolejne warstwy], potem cebula posiekana w drobną kostkę następnie ketchup odsączona kukurydza majonez i posiekana drobno pekinka. Przy podaniu należy sięgać do samego dna i wydobywać pyszny sos z kurczaka Smacznego
bibliotekaprzechlewo