Sernik z brzoskwiniami.doc

(25 KB) Pobierz

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

 

CIASTO:

Ø     3 szkl. mąki

Ø     1 kostka margaryny „Kasia”

Ø     3 łyżki cukru

Ø     5 żółtek

Ø     3 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto, następnie podzielić je na dwie równe części. Pierwszą część rozwałkować i wyłożyć na blachę do pieczenia posmarowaną masłem; drugą część włożyć do lodówki.

MASA SEROWA:

Ø     1kg. sera („IMPERIAL”)

Ø     2 całe jajka

Ø     1 szkl cukru

Ø     2 budynie śmietankowe

Ø     1 kostka masła

Ø     1 cukier waniliowy

Ø     Trochę śmietanki jakby ser był za suchy

Twaróg pomielić i dodać do niego wszystkie wyżej wymienione składniki, tak wyrobioną masę wyłożyć na ciasto na blachę. Na górę poukładać pokrojone w plastry brzoskwinie z puszki.

Z 5 białek i 1 szklanki cukru ubijamy pianę na sztywno i zalewamy brzoskwinie na blaszce. Potem na grubej tarce trzemy drugą połowę ciasta z lodówki  na ubite białka i pieczemy ok. godziny w 190°C

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin