Sałatka prowansalska100 g zielonej fasolki szparagowej,sól,2 - 3 liście sałaty,4 rzodkiewki,jajko na twardo,pomidor, plaster wędzonej szynki.SOS :3 łyżki majonezu,łyżka zmielonej gorczycy,łyżka śmietany kremówki.Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić.Szynkę pokroić w paseczki. Sałatę, pomidora i rzodkiewkiumyć. Sałatę i pomidora pokroić w paseczki, rzodkiewki drobno posiekać, jedną zostawić do dekoracji. Jajko pokroić w plasterki. Warzywa ułożyć na półmisku, delikatnie wymieszać.Śmietanę połączyć z majonezem, dodać gorczycę. Sos dokładnie wymieszać, polać nim sałatkę lub podać osobno, w sosjerce.Wierzch sałatki posypać szynką, udekorować plasterkamijajka, na środku umieścić ozdobnie wyciętą rzodkiewkę.
rycombel2