dla 2-4 osób
mięso mielone, 50 daglazanii, 10 płatówpuszka pomidorów, cebula, 1 sztkoncentrat pomidorowy, 4 łyżkiser żółty, 10 dagsól, pieprz, bazylia, oregano, ząbek czosnku, sos, mleko, 3/4 szklankimąka, 5 łyżekmasło, 1 łyżkaGałka muszkatołowa,
czas przygotowania: do 45 min
1. Mięso podsmaż z posiekaną cebulą i czosnkiem. Pomidory uduś, dodaj mięso, przyprawy i koncentrat. Dokładnie wymieszaj Sos: 1. Mleko zmiksuj z masłem i mąką. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, wlej porcję sosu i układaj na przemian: płaty surowego makaronu, mięso, ser, znów płaty, sos itd. Piecz 30 min w temp. 200 stopni C. Przepis z gazetki Naj...
dr100