dla 2-4 osób
1łyżka budyniu waniliowego, 4 gruszki twarde, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, CIASTO:, 1 szklanka maki pszennej, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
czas przygotowania: do 45 min
Gruszki obrac, pokroic na ćwiartki. Cukier upalic na karmel w garnku o grubym dnie, podlac szklanka wody, dodac sok z cytryny i wrzucic gruszki. Gotowac do miekkosci. Budyn rozprowadzic w 2-3 lyzkach zimnej wody i zagescic sos gruszkowo-karmelowy. Ciasto: Polaczyc wszystkie skladniki ciasta i dokladnie wymieszac. Smazyc na oliwie male placuszki na rumiano .Na kazdym z nich polozyc gruszkę z sosem. Podawac zaraz po przygotowaniu. Smacznego:)
dr100