Piegusek.doc

(1133 KB) Pobierz
Piegusek

Piegusek

 

 

składniki

·         30 dag mąka pszenna

·         1 szklanka mak

·         30 dag cukier

·         4 szt. jaja kurze całe

·         25 dag margaryna

·         1 szklanka mleko

·         1 szt. proszek do pieczenia

·         1 szt. aromat do ciasta

 

 

 

Sposób przygotowania

 

 

1.     Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

2.     Dodać mak i dalej ucierać. Wlać mleko, a na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek.

3.     Delikatnie wymieszać i przelać do wysmarowanej margaryną formy.

4.     Piec ok.40 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200c.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin