Wątróbka drobiowa w pieczarkowym cieście.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
4316411 UNPDF
Wątróbka drobiowa w pieczarkowym cieście
50 dag drobiowych wątróbek
2 szklanki mleka
ciasto 15 dag pieczarek
2 jajka
1/2 szklanki mleka
4 łyżki jasnego piwa
łyżka oleju
olej do smażenia
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Wątróbkę opłukać, zalać mlekiem.
Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Wyjąć, osączyć.
Usunąć błony.
Większe kawałki przekroić.
Zalać wrzątkiem, gotować około 8 minut. Odcedzić.
Pieczarki obrać, drobno pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Zmiksować razem z piwem, jajkami, mlekiem i taką ilością mąki, by uzyskać ciasto
konsystencji śmietany.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W cieście maczać wątróbki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami piure i surówką.
Plik z chomika:
Epimeteusz_11
Inne pliki z tego folderu:
Błoga kuchnia - kilka.pdf
(30 KB)
Grzyby jadalne.pdf
(84 KB)
Indyk pieczony nadziewany.pdf
(38 KB)
Kaczka babuni.pdf
(37 KB)
Kaczka duszona z grzybami.pdf
(27 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
dania główne
desery
Gril, pizza, kebab
Jedno danie - 11 przepisów.zbiór pdf
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin