Wątróbki z jabłkami.rtf

(6 KB) Pobierz
W¹tróbki z jab³kami

tróbki z jabłkami

 

Składniki na 4 porcje:

50 dag wątróbek drobiowych

2 cebule

2 duże jabłka

łka smalcu

majeranek

olej do smażenia

ka

Ziarenka Smaku WINIARY lub sól

pieprz

 

Przed rozpoczęciem przygotuj dwie patelnie. Na jednej stop smalec, na drugiej rozgrzej olej. Następnie obierz cebulę, pokrój ją w plastry, obsmaż na smalcu na złoty kolor i wyjmij. Jabłka obierz, pokrój w grube plastry, smaż około 5 minut na tłuszczu pozostałym po cebuli.

 

Umytą i oczyszczonątróbkę pokrój w plastry, obtocz w mące i smaż 5-8 minut na gorącym oleju. Pod koniec smażenia ułóż na wątróbce cebulę i jabłka, dopraw Ziarenkami Smaku lub solą i pieprzem, z wierzchu posyp majerankiem, przykryj pokrywką i potrzymaj chwilę na małym ogniu.

 

Podawaj wszystko razem na ogrzanym półmisku. Danie doskonale smakuje z piure ziemniaczanym i sałatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin