Wątróbka duszona.rtf

(5 KB) Pobierz
W¹tróbka duszona

tróbka duszona

 

Składniki:

50 dag wątróbki cielęcej lub drobiowej

szklanka mleka

3 cebule

3 łki masła

szklanka jasnego piwa

pół szklanki kwaśnej śmietany

łka posiekanej natki pietruszki

Ziarenka Smaku WINIARY lub sól

pieprz

 

Przed przystąpieniem do gotowania wątróbki namocz w mleku, po czym osącz i osusz. Pokrój na kawałki, lekko obsmaż na rozgrzanym maśle. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na pozostałym maśle. Wątróbkę połącz z cebulą, przypraw Ziarenkami smaku lub solą i pieprzem, po czym wlej piwo i śmietanę. Wszystko duś razem 15 minut.

 

Tak przyrządzona wątróbkę podawaj posypaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin