Panga po wiedensku.doc

(49 KB) Pobierz
Panga po wiedeńsku

Panga po wiedeńsku

 

 

Składniki:

 - 1 kg ryb morskich  (ja użyłam pangi )

 

Składniki sosu:

 - 1 łyżka cukru

 - 2 cebule

 - 6 łyżek wody

 - 3 łyżki octu

 - 3 ziarenka ziela angielskiego

 - 1 listek laurowy

 - 3 łyżki ketchupu

 - 1 gożdzik

 - 1 koncentrat pomidorowy

 

Ryby usmażyć na oleju.

Pozostałe składniki wrzucić do garnka, cebulę pokroić w paski. Wszystko razem doprowadzić do wrzenia i chwilkę pogotować na małym ogniu, stale mieszając.

Ostudzonym sosem zalać ryby.

Aby  wypełnić całe małe naczynie żaroodporne ,użyłam podwójnej porcji sosu wiedeńskiego.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin