Ryby po grecku.txt

(0 KB) Pobierz

Ryby po grecku

Skladniki:
 
 - ok. 0.5 kg ryb morskich
 - 3 marchewki
 - 0,5 selera
 - 1 pietruszka
 - 4 wieksze cebule
 - 2 lyzki oleju 
 - 2 lyzeczki czubate koncentratu pomidorowego
 - cukier
 - s�l i pieprz 
 
Wykonanie:
 Ryby usmazyc i pozostawic do wystudzenia.
Seler, pietruszke i marchew zetrzec na tarce na o grubych otworkach. Cebule pokroic w paski. Do garnka wlewamy 2 lyzki oliwy i wrzucamy warzywa. Smazymy kr�tka chwile . Nastepnie wlewamy wode , aby zakryc zupelnie warzywa w garnku i dusimy do miekkosci. Gdy warzywa juz zmiekna ,dodajemy 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego, doprawiamy cukrem i przyprawami do smaku .Wszystko razem dokladnie mieszamy i jeszcze chwilke gotujemy.
Wystudzonym sosem greckim ,przykrywamy ryby ulozone uprzenio na p�lmisku.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin