Ryby po grecku Skladniki: - ok. 0.5 kg ryb morskich - 3 marchewki - 0,5 selera - 1 pietruszka - 4 wieksze cebule - 2 lyzki oleju - 2 lyzeczki czubate koncentratu pomidorowego - cukier - s�l i pieprz Wykonanie: Ryby usmazyc i pozostawic do wystudzenia. Seler, pietruszke i marchew zetrzec na tarce na o grubych otworkach. Cebule pokroic w paski. Do garnka wlewamy 2 lyzki oliwy i wrzucamy warzywa. Smazymy kr�tka chwile . Nastepnie wlewamy wode , aby zakryc zupelnie warzywa w garnku i dusimy do miekkosci. Gdy warzywa juz zmiekna ,dodajemy 2 lyzeczki koncentratu pomidorowego, doprawiamy cukrem i przyprawami do smaku .Wszystko razem dokladnie mieszamy i jeszcze chwilke gotujemy. Wystudzonym sosem greckim ,przykrywamy ryby ulozone uprzenio na p�lmisku.
Raniaja