Krem truskawkowy.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
58402608 UNPDF
Krem truskawkowy
Składniki
2 szklanki kremówki, 4 żółtka, 20 dag cukru, 25-30 dag
truskawek (świeżych lub mrożonych) albo szklanka gęstego
nektaru truskawkowego, 3 łyżeczki żelatyny
Sposób przyrządzania
Żelatynę zalać połową szklanki wrzącej wody i, mieszając, zagotować. Kremówkę
oziębić i ubić na puch, żółtka utrzeć z cukrem do białości, wymieszać z wystudzoną
żelatyną. Truskawki umyć, osączyć, przetrzeć przez sitko i połączyć z żółtkami i
żelatyną. Do ubitej śmietany powoli wlewać pozostałe składniki, cały czas ubijając
trzepaczką. Gotowy krem rozłożyć do pucharków. Przed podaniem udekorować
połówkami truskawek, wiórkami czekoladowymi lub kokosowymi.
Plik z chomika:
Maagdaa
Inne pliki z tego folderu:
Frittata.pdf
(426 KB)
Przepisy.pl.pdf
(1169 KB)
smaker_poleca_169_przepisy_na_grilla.pdf
(2737 KB)
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy.pdf
(48 KB)
Deser karmelowy.pdf
(51 KB)
Inne foldery tego chomika:
2005-02-06
2015
KUCHNIA - PRZEPISY BABCI
Pizze, grzanki, zapiekanki
Pomysły
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin