mąka, 2,5 szklankicukier, 1,5 szklankimargaryna, 30 dkgczekolada deserowa, tabliczkaproszek do pieczenia, 4 łyżeczkiexpressowa mięta, 10 torebek
1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy po jednym jajku dalej ucierając, potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz miętą(wysypać z torebek).2. Jabłka ścieramy, czekoladę kruszymy na maleńkie kawałeczki, dodajemy do ciasta po czym dobrze ucieramy żeby wszystko się połączyło. Wylewamy na blaszkę (średniej wielkości),pieczemy około 60 minut w temp. 160-180 stopni. Po upieczeniu ciasto zostawiamy na 10 minut w piekarniku. Gdy całkowicie wystygnie polewamy białą polewą lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
myszka20m