Ciasto miętowe.doc

(219 KB) Pobierz
Ciasto miętowe
                       Ciasto miętowe
Składniki

mąka, 2,5 szklanki
cukier, 1,5 szklanki
margaryna, 30 dkg
czekolada deserowa, tabliczka
proszek do pieczenia, 4 łyżeczki
expressowa mięta, 10 torebek

 

 

                 

 

 

Opis przygotowania

1. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy po jednym jajku dalej ucierając, potem dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz miętą(wysypać z torebek).

2. Jabłka ścieramy, czekoladę kruszymy na maleńkie kawałeczki, dodajemy do ciasta po czym dobrze ucieramy żeby wszystko się połączyło. Wylewamy na blaszkę (średniej wielkości),pieczemy około 60 minut w temp. 160-180 stopni. Po upieczeniu ciasto zostawiamy na 10 minut w piekarniku. Gdy całkowicie wystygnie polewamy białą polewą lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin