Mus z Zielonej Herbaty.doc

(162 KB) Pobierz
MUS Z ZIELONEJ HERBATY

 

MUS Z ZIELONEJ HERBATY

Image

 

Składniki:
- 6 łyżek japońskiej zielonej herbaty liściastej (np. sencha).
- Niepełna szklanka (225 ml) mleka
- 450 ml śmietany kremówki
- 8 łyżek cukru
- 4 łyżeczki żelatyny

Przygotowanie:
1) Herbatę, mleko, śmietanę i cukier podgrzej na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, nie dopuszczając do wrzenia.
2) Zdejmij z ognia, odstaw na 10 minut.
3) Przecedź do garnka, dodaj żelatynę namoczoną w 3 łyżeczkach wody.
4) Podgrzewaj, mieszając aż żelatyna się rozpuści.
5) Musem napełnij małe japońskie filiżanki do herbaty
6) Wstaw do lodówki do zastygnięcia. (Deser możesz ozdobić skórką pomarańczową z syropu).

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin