Wołowina peklowana wędzona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5857302 UNPDF
Wołowina peklowana wędzona
Składniki:
Sposób wykonania:
Zrazówkę lub krzyżówkę (bez kości) zamarynować w taki sam sposób, jak szynkę na
surowo. Po dwóch tygodniach kawałki mięsa (możliwie duże) wyjąć, obsuszać 24
godziny na powietrzu, obszyć szczelnie w płótno i wędzić 10 dni w zimnym dymie. Po
uwędzeniu zawiesić w suchym, przewiewnym miejscu. Mięso można przechowywać do 2
miesięcy; dłużej przechowywane staje się mniej smaczne, gdyż zbytnio wysycha.
Podawać po ugotowaniu na zimno lub na gorąco.
Plik z chomika:
lethal1
Inne pliki z tego folderu:
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Śliwki kwaszone.pdf
(31 KB)
Zimowa sałatka ogórkowa.pdf
(30 KB)
Włoszczyzna solona.pdf
(28 KB)
Wędzenie.doc
(358 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Ciekawe
Cielęcina
Grzyby
Kociołek, dania jednogarnkowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin