Ptasie mleczko serowe.docx

(15 KB) Pobierz

Ptasie mleczko serowe 

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 35 min.
http://gotowanie.onet.pl/0
Kaloryczność: 230 kcal/porcja
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0
Składniki na 8 porcji
http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

3 waniliowe serki homogenizowane

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

galaretka cytrynowa

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

galaretka pomarańczowa

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 l śmietany 30%

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 łyżki cukru pudru

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki żelatyny

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

10 dag biszkoptów

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

puszka brzoskwiń w syropie

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
Etapy przygotowania
http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Dno tortownicy (o średnicy 22 cm) wyłóż biszkoptami (w odstępy między nimi wkrusz kilka ciastek). Galaretkę cytrynową rozpuść w szklance gorącej wody, ostudź. Kiedy zacznie tężeć, wymieszaj z serkami homogenizowanymi. Połowę brzoskwiń pokrój w kostkę, dodaj do masy serowej, wymieszaj, wyłóż na biszkopty. Schładzaj 20 min.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuść żelatynę, ostudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj żelatynę, wymieszaj i wylej na masę serową. Pozostałe brzoskwinie pokrój na paski, rozłóż na masie śmietanowej. Przygotuj galaretkę pomarańczową i poczekaj, aż zacznie tężeć. Zalej nią brzoskwinie. Schłodź sernik w lodówce

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin