Jajecznica piperade.txt

(0 KB) Pobierz
Jajecznica piperade 


6 papryk, 2 cebule, 4 �y�ki oliwy lub oleju, 5 sparzonych i obranych pomidor�w, roztarty
z�bek czosnku, s�l, pieprz, 10 jaj, p� szklanki g�stej �mietany, 4 �y�ki mas�a, drobne
grzanki 

oczyszczon� papryk� oraz cebul� pokroi� w cienkie plasterki. Jarzynk� dusi� w
rozgrzanej oliwie na ma�ym ogniu a� do mi�kko�ci. Doda� grubo posiekane pomidory i
czosnek doprawi� sol� i pieprzem, dusi� przez 10-15 min, mieszaj�c kilkakrotnie i
rozgniataj�c widelcem. Ubi� jaja ze �mietan�, usma�y� na ma�ym ogniu jajecznice na
rozgrzanym ma�le. U�o�y� jajecznice po�rodku g��bokiego gor�cego p�miska, dooko�a
pola� sos, przybra� drobnymi grzankami 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin