Sernik na zimno.rtf

(2 KB) Pobierz

ęęłęóSernik na zimno

Świetny deser z serków homogenizowanych na lato. Sernik na zimno - doskonałe ciasto dla całej rodziny.

Przepis na dużą tortownicę.

 

ęęłęóSkładniki:

·         4 serki homogenizowane

·         1 szklanka cukru pudru

·         1 cukier waniliowy

·         1 żelatyna 50 g

·         2 galaretki pomarańczowe

·         1 galaretka truskawkowa

·         1 puszka brzoskwiń

Przepis:

Galaretkę truskawkową rozpuścić i odstawić do stężenia (można dzień wcześniej).

Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki przegotowanej zimnej wody. Wymieszać i odczekać 1/2 godziny.

Dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić do wystudzenia.

2 galaretki pomarańczowe rozpuścić i zostawić do wystygnięcia. Część brzoskwiń pokroić w kostkę - część zostawić do dekoracji.

Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę. Trzymać w lodówce.

Serki homogenizowane włożyć do dużego naczynia.

Dodać cukier puder i cukier waniliowy - wymieszać.

Dodać wystudzoną, ale nie stężoną żelatynę - wymieszać.

Dodać pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie. Wszystko razem wymieszać.

Wylać na wysmarowaną masłem tortownicę i wyrównać. Udekorować pozostałymi brzoskwiniami.

Zalać dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin