SZARLOTKA TUTI FRUTI.pdf

(189 KB) Pobierz
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/64358/szarlotka-tuti-fruti
SZARLOTKA TUTI FRUTI - przepisy na ciasta i desery Winiary
Page 1 of 2
SZARLOTKA TUTI FRUTI
Autor: vikus
Ocena: 5 /5
Informacje o przepisie:
Składniki:
5JAJ
1
5 SZKL.CUKRU
3 SZKL.MAKI
MARGARYNĘ
1
5 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
2 łYżECZKI MAKI ZIEMNIACZANEJ
1
5 KG JABłEK
SZCZYPTA CYNAMONU
GALARETKA CYTRYNOWA BADZ AGRESTOWA
WYKONANIE:
Jabłka należy obrać pokroić i zesmażyć na patelni.Do gorących wsypać galaretkę i wymieszać.jak
okaże sie ze jest trochę za kwaśne można trochę posłodzić.
Ciasto:
Z maki , 1/2 szklanki cukru, żółtek i margaryny zagnieść ciasto.Następnie podzielić je na 3
części.Dwie z nich zamrozić.
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/64358/szarlotka-tuti-fruti
2011-11-13
725673584.001.png 725673584.002.png 725673584.003.png
SZARLOTKA TUTI FRUTI - przepisy na ciasta i desery Winiary
Page 2 of 2
Ubić białka z dodatkiem reszty cukru i mąki ziemniaczanej.
Nie zamrożonym ciastem wyłożyć blachę , widelcem porobić nakłucia.Na to wyłożyć jabłka i
posypać cynamonem. Zetrzeć na tarce 1 część zamrożonego ciasta i na nią położyć pianę z białek i
zetrzeć 2 część ciasta.
Pieczemy w Temp. 180 stopni ok 40 minut.
Copyright © 2010 Nestlé Polska
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/64358/szarlotka-tuti-fruti
2011-11-13
725673584.004.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin