Cannelloni z farszem.doc

(30 KB) Pobierz

Cannelloni z farszem

 


16 rurek cannelloni

35 dag mielonego mięsa

cebula

ząbek czosnku

pomidory z puszki

25 dag sera

4 łyżki startego parmezanu

1,5 szklanki mleka

oregano

sól, pieprz

 

 

 

Mięso podsmaż na oleju, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, usmaż razem. Włóż połowę pokrojonych pomidorów, przypraw, duś kilka minut, mieszając.

Rurki cannelloni napełnij farszem (małą łyżeczką, ostrożnie). Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Ser wymieszaj z mlekiem, przypraw solą i pieprzem, wylej na cannelloni. Wokół ułóż resztę pomidorów, posyp parmezanem. Piecz 30 min w temp. 200C.


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin