placek żebraka.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki  
200 dag rodzynek suszonych
120 ml rumu
350 g czerstwego chleba
800 ml mleka
100 g mas�a
200 g cukru
5 jajek
otarta sk�rka z cytryny
bu�ka tarta


 Trudno��: �atwa 
Wegetaria�ska: Nie 
Czas przygotowywania: 50 (minut) 
Czas gotowania: 30 (minut) 
Ods�on: 637 
Ocena: nieoceniany 
Data dodania;: 18.wrz.2007 
Autor: Kacha 
 
Spos�b przyrz�dzenia  1. Rodzynki namocz w rumie. 2. Chleb pokr�j w kostk� w�� do miski. 3. Zagotuj mleko, dodaj mas�o, cukier, wlej na chleb. Odczekaj 30 minut, dodaj ubite jaja, rodzynki i sk�rke z cytryny. 4. Wymieszaj. 5. Mas� prze�� do foremki wysmarowanej mas�em i posypanej bu�k�. 6. Piecz 30 minut w 180 C. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin