STAGE_1.pdf

(94 KB) Pobierz
STAGE 1
Akces-Benefit
Angielski online
STAGE 1
Exercise 1
PYTANIA OGÓLNE
Put the words in the correct order to make sentences.
(Ułóż wyrazy w odpowiednim porządku tak, aby powstały zdania).
e.g. Mrs is Brown this? – U Is this Mrs Brown?
1. ceiling it a is.
2. this short isn’t pencil it’s long but.
3. city or a small large is ?
4. pen book under the the is.
5. of table the is me front in.
6. are on these wall pencils on the ?
7. colour those what are chairs?
Exercise 2
CZASOWNIK ‘BYĆ’
Put the verb ‘to be’ in the correct form.
(Wstaw czasownik ‘być’ w odpowiedniej formie).
e.g. Where ………… the light? - U is
1. What ……………. this?
2. No, this pencil …………………. short, but it ………… long.
3. ………….. this a woman?
4. Where …………….. the pictures?
5. She ………………. Mrs. Brown, but she ………………. Mrs. Black.
6. I …………………. standing on the floor.
7. ……………… you going to the door?
8. There ………………….. 2 men in this room.
9. These ……………………… my clothes, but they ………………… yours.
10. He …………………. my teacher.
5541226.001.png
Akces-Benefit
Angielski online
Exercise 3
ZAIMKI I ICH FORMY
Fill in the gaps with the correct form of pronouns.
(Uzupełnij luki zaimkami w odpowiedniej formie).
e.g. Where’s the book? – It’s in front of ……………. (he, his, U him U )
1. I’m Mrs. White and this is ……………… house. (mine, my, me)
2. Mr. Brown is standing in front of the house. The house is behind …………….. .
(he, his, him)
3. She’s opening ……………………. book. (her, she’s, hers)
4. Are ………………… going to the door? (your, you, you’re)
5. We’re sitting in ………………… room. (our, ours, us)
6. These are girls. ………………….. names are: Ana and Mary. (they, their,
theirs)
7. Is this ……………….? (your, yours, you’re)
Exercise 4
KONSTRUKCJA ‘THERE IS / THERE ARE’
Fill in the gaps with one missing word.
(Uzupełnij luki w zdaniach jednym brakującym słowem)
e.g. There …………… any pupils in this classroom. – aren’t
1. ……………… there a pen under your table?
2. There ………………. 4 men in this house, there ……………… 3 women.
3. In this city ………………. are 5 mln people.
4. There ……………. one blue wall here.
5. ……………… there any shoes under his bed?
6. There ………………... his book on my table, it’s on his chair.
7. There ……………….. a thousand things in that box.
Exercise 5
CZASOWNIK ‘MIEĆ’
Fill in the gaps in the following sentences with the correct form of the verb ‘to have’
using contractions.
(Uzupełnij luki w poniższych zdaniach właściwą formą czasownika ‘mieć’ stosując
skróty).
e.g. She …………… some good friends. - has
1. I ……………….. 2 legs.
2. Has she a large house? Yes, she ……………… a large house.
3. They …………………. 10 books.
4. We ………………… 3 questions to ask.
5. He …………………. an ash-tray in his hand.
6. ………………. you any yellow pencils?
7. No, you …………………. all yellow pencils.
Exercise 6
UŻYCIE ‘SOME, ANY, NONE’
Fill in the gaps with ‘some, any, none’ in the following sentences.
(Uzupełnij luki w następujących zdaniach używając ‘some, any, none’).
 
Akces-Benefit
Angielski online
e.g. How many pens have you got? – I’ve ……………. - none
1. There are ………………….. pictures on the ceiling.
2. Are there ………………… white socks on the chair?
3. She’s ………………….. handkerchiefs in her pocket.
4. There aren’t ………………….. people in my room.
5. How many books are there on the floor? – There are …………………. . (2
answers)
6. Have you ………………… lights on the ceiling?
7. There are ………………. blue trousers there.
Exercise 7
POWTÓRZMY (LET’S CONSOLIDATE)
Circle or underline one correct answer in each sentence so that it suits both
grammatically and logically.
(Zaznacz jedną poprawną odpowiedź w każdym zdaniu tak aby pasowała
gramatycznie i logicznie).
e.g. How …………… is 5 plus 10?
a). many
U b). much U
c). few
1. Where are ………………… books? – They’re on the wall.
a). this
b). these
c). that
2. I’m taking the pencil ………………….. the floor.
a). under
b). on
c). from
3. Are ………………… 5 boys and 7 girls in this classroom?
a). they
b). there
c). their
4. That ……………….. is tall.
a). man
b). men
c). man’s
5. ‘C’ is the ……………………. letter of the alphabet.
a). three
b). threeth
c). third
6. She’s ……………………. German nor English, but she’s French.
a). nor
b). neither
c). not
7. These trousers …………………… blue.
a). are
b). is
c). isn’t
8. I’ve a/an ……………………. in my mouth.
a). chin
b). ear
c). tongue
9. There are ………………….. chairs behind the table in this room.
a). some
b). a
c). any
10. …………………. is she? – She’s a teacher.
a). Where
b). Which
c). Who
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin