Adwokatowiec
Składniki
BISZKOPT- 4 jajka,- 1 szklanka cukru- 1 szklanka mąki- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 łyżka octuKREM- 1/2 litra śmietany kremówki- 1 biała czekolada roztopiona na parze- 10 dag orzechów lub migdałów - 1/4 l adwokata- 2 "śnieżki" do zagęszczenia śmietany
Biszkopt:Jaja i cukier ubić na masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ocet. Piec w średnio gorącym piekarniku (160-180 st.C) przez 30-45 min. Zawsze się udaje, chyba że mąka jest gorszej jakości.Biszkopt podzielić na 2 części. Krem:Śmietanę ubić, dodać śnieżkę, czekoladę roztopiona na parze, orzechy lub migdały (osobiście polecam z orzechami) i powoli wlewać adwokata.Masę podzielić na dwie części, do jednej pokruszyć 1 część biszkopta.Przełożenie:BISZKOPTMASA Z BISZKOPTEM I ORZECHAMIDRUGA CZĘŚĆ MASYCAŁOŚĆ POSYPAĆ KOKOSEMWstawić do lodówki.
evunia_s