Leczo po węgiersku
60 dkg zielonej papryki,40 dkg pomidorów,4 duże cebule,5 dkg tłuszczu,10 dkg wędzonej słoniny,1 łyżeczka mielonej papryki (słodka lub ostra wg uznania),1 łyżka siekanej natki pietruszki,sól,cukier. Sposób przyrządzenia:Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Pokroić oczyszczone strąki papryki i słoninę. Cebulę oczyścić, pokroić i lekko zarumienić na tłuszczu. Dodać pomidory, paprykę i słoninę, posolić i dodać trochę cukru. Gotować w szybkowarze. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 min. Po otwarciu szybkowaru wymieszać z mieloną papryką i posypać natką pietruszki. Podawać do ryżu, klusek itp.
MAXIMUS_00