Leczo po węgiersku.docx

(11 KB) Pobierz

Leczo po węgiersku


60 dkg zielonej papryki,
40 dkg pomidorów,
4 duże cebule,
5 dkg tłuszczu,
10 dkg wędzonej słoniny,
1 łyżeczka mielonej papryki (słodka lub ostra wg uznania),
1 łyżka siekanej natki pietruszki,
sól,
cukier.



Sposób przyrządzenia:
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Pokroić oczyszczone strąki papryki i słoninę. Cebulę oczyścić, pokroić i lekko zarumienić na tłuszczu. Dodać pomidory, paprykę i słoninę, posolić i dodać trochę cukru. Gotować w szybkowarze. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 min. Po otwarciu szybkowaru wymieszać z mieloną papryką i posypać natką pietruszki. Podawać do ryżu, klusek itp.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin