Babeczki orzechowe.doc

(416 KB) Pobierz



Babeczki orzechowe

na 10-15 babeczek:
Ciasto:
200 g mąki
100 g cukru
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g miękkiej Kasi
2 łyżki Rama CREME FINE CLASSIC
Masa:
100 g miękkiej Kasi
100 g cukru2 jajka
100g zmielonych orzechów włoskich
90 ml mleka
Dodatkowo:
Masło i bułka tarta do posmarowania foremek

Wykonanie:

Foremki do babeczek posmaruj Kasią, obsyp bułką tartą i wstaw do lodówki.
Ciasto: Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem, Kasią i Ramą. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw na 30 min do lodówki. W tym czasie zrób masę: Utrzyj w mikserze Kasię z cukrem, dodając jajka, orzechy i mleko. Wyjmij ciasto i foremki z lodówki. Ciasto rozwałkuj i wykrawaj z niego kółka o średnicy o 2 cm większej niż foremki. Kółka włóż do foremek i delikatnie wyklejaj nimi ścianki foremek. Na to wyłóż masę do 3/4 wysokości foremek. Piecz w 180 st.C przez około 25 minut.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin