Ryby.pdf
(
204 KB
)
Pobierz
Dorsz zapiekany z boczkiem
Dor apiekany bockiemč4 ilety dora ( każdy o wade 200 g ),
cebula,
50 g. pieczarek,
pcek natki,
2 łyżki mała,
2 szczypty pieprzu,
1/2 łyżecki oli,
2 szczypty suszonego tymianku,
2 łyżki mąki iemniacanej,
listek laurowy,
1/2 litra mleka,
4 cienkie plastry boczku,
3 łyżki bułki tartej
Cebul obrad i drobno pokroid Piecarki ocycid i
pokroid w platerki Umytą natk drobno poiekad
Cebul i gryby podmażyd na male pre 5 minut
Prełożyd do żaroodpornej ormy
Filety umyd w imnej wodie, ouyd na cierecce i
ułożyd na piecarkach Poypad natką Pryprawid olą,
pieprem i tymiankiem, dodad litek laurowy
Mleko agotowad Mąk iemniacaną wymiead 3
łyżkami wody i wlad do gotującego i mleka Miead,
aż powtanie gty o oem polad ryby, prykryd i
apiekad pre 10 minut w rogranym do 175 t C
piekarniku.
Bocek podmażyd Ryby opruyd tartą bułką, obłożyd
platrami bocku i wytko apiekad w piekarniku jece
przez 10 minut.
, Karp z pieczarkami.karp o wadze ok. 2 kg.,
łyżka oku cytryny,
łyżecka ou worceter,
50 g mąki,
30 g łoniny,
20 g. cebuli,
10 dag. pieczarek,
łyżka poiekanej natki,
2 łyżki białego, wytrawnego wina (niekoniecnie),
1/4 l. bulionu z kostki,
biały piepr,
ól,
łyżka mąki (do agcenia ou),
2 łyżki mietany,
50 g mała do mażenia
Karpia ocycid, wypatroyd, umyd Odkroid głow i
ogon Pokroid na dwonki Każdy poolid i obtocyd w
mące
Kawałki ryby umażyd na male jednej tronyNatpnie
prewrócid je na drugą tron i wtawid do piekarnika
nagrzanego do temp.150 st. C. Piec 10-15 minut.
łonin i obraną cebul pokroid w kotk Piecarki
ocycid
Wyjąd ryb, prełożyd ją na nagrany półmiek, prykryd
W oie pootałym po pieceniu ryby podmażyd
łonin i cebul Dodad poiekaną natk i piecarki
Zalad białym winem, dodad bulion i chwil pogotowad
Pryprawid okiem cytryny, pieprem i oem worceter,
duid ok 5 minut o agcid mąką Zagotowad Na
koocu dodad mietan
ledie po cygaoku6 ledi,
500 ml mietany,
mały łoik grybków marynowanych,
cebula,
2-3 jajka na twardo,
2-3 jabłka,
kilka ogórków kionych lub konerwowych,
ól,
pieprz.
Wymocone ledie rociąd, wyiletowad i pokroid w małe
dwonki Grybki, jajka, ogórki, cebul poiekad Jabłka
obrad, uunąd gniada naienne i pokroid w kotk
Wytkie kładniki wymiead e mietaną, poolid,
popiepryd Polad ledie, cd dwonków można ułożyd
na wierzchu. Piklingi w majoneieŠ2 piklingi (około 40 dag)
Piklingi obrad e kóry, prepołowid, ocycid oci
i ułożyd na półmiku
SOS:
2/3 szklanki majonezu,
1/2 pcka koperku,
2 jajka,
1/2 łyżecki cukru,
ól,
Koperek umyd, jajka ugotowad na twardo, otudid i obrad
Oba kładniki drobno poiekad, wymiead majoneem,
doprawid olą i cukrem
Ryby polad oem Podawad białym piecywem
ledie rutu050 dag wieżych ledi,
sok z 1/2 cytryny,
3-4 łyżki oliwy,
ól i piepr,
ledie ocycid, odiletowad i wypłukad kropid okiem
cytryny, poolid, popiepryd i pomarowad oliwą
Ułożyd na rucie w gorącym piekarniku i piec około
20 minut Podawad piecywem lub pieconymi
ziemniakami.
Krem norweski.925-30 dag olonych ledi,
10 dag wdonego bocku,
1 cebula (15 dag),
pieprz,
ledie mocyd 5-6 godin, ocycid, odiletowad i drobno
poiekad Tak amo poiekad bocek ora obraną
cebul kładniki połącyd, dodad piepr i wymiead
Krem norweki dokonale nadaje i do kanapek
z razowego chleba. Korki matieów25-30 dag matieów (ilety),
5 dag liwek octu (mogą byd również wieże i uone),
1 mały por,
1/2 cytryny,
1/2 łyżecki cytej wódki,
2 łyżki majoneu,
Filety mocyd w wodie 2-3 godiny, natpnie opłukad
i oącyd wieże liwki umyd, prekroid wdłuż na pół,
uunąd petki liwki uone bepetek namocyd w
wodie wódką Por ocycid, umyd i pokroid
w piercionki liwki owinąd iletami i piąd wykałacką
Korki ułożyd na półmiku, udekorowad porem i polad
majoneem, poprekładad półplaterkami cytryny
Podawad piecywem
ledie iekaneµ30 dag olonych ledi,
1 cebula(15 dag),
2 jajka,
1 cytryna,
1 łyżecka oliwy,
pieprz,
ledie mocyd 3-4 godiny, a natpnie ocycid, djąd
kór, odiletowad i drobno poiekad
Cebul obrad, bardo drobno pokroid, wymiead e
lediami Doprawid okiem cytryny, oliwą i pieprem
Jajka ugotowad na twardo, obrad, pokroid na dwiartki
ledie prybrad cątkami jajek i platerkami cytryny
Podawad jako prytawk Filety w mietanieu50 dag iletów w oliwie (2 tacki),
1 jabłko,
2-3 cebule (15-20 dag),
2 ogórki kione lub konerwowe,
1 klanka mietany,
cukier, ól, piepr,
Jabłko umyd, obrad, ocycid gniada naiennego
i pokroid w koteck Cebul obrad, opłukad i pokroid
tak jak jabłko Ogórki obrad i pokroid w kotk Wystkie
kładniki wymiead e mietaną i doprawid cukrem,
pieprem i olą Filety umyd, pokroid na paki o er 2 cm
i połącyd e mietaną Jeżeli ma to byd danie obiadowe,
podawad gorącymi iemniakami Jeżeli akąka ,
ułożyd paecki ledi na półmiku i alad mietaną
dodatkami Podawad piecywem
Karp w arym oieo1 karp(2,5 kg),
2 marchewki,
1 pietruszka,
20 dag. selera,
3-4 cebule,
1/2 łyżecki imbiru,
10 ziaren pieprzu,
gałąki natki pietruki do prybrania
Karpia okrobad łuak, prawid i umyd Odciąd głow,
płetwy i ogon Z głowy uunąd krela i ocy Ryb
pokroid na dwonka Warywa okrobad i umyd Pokroid
na mnieje kawałki i włożyd do garnka Wlad 2 l wrątku,
dodad łeb ryby i obrane cebule Gotowad ok20 min,
a natpnie dodad imbir i piepr ora dwonka ryby
i gotowad jece 40 min na bardo małym ogniu
Precedony wywar karpia można również podad jako
cytą up rybną Gorącą ryb wyjąd wywaru, oącyd,
prełożyd na półmiek Polad arym oem (prepiy -
oy) Prybrad migdałami i natką pietruki Ryba po gdaokuˇ60 dag ryby (karpia lub
sandacza)
8 dag łoniny lub wdonego bocku,
3 dag mała,
60 dag iemniaków,
cebula,
trąk marynowanej papryki,
pomidor,
pół klanki mietany,
łyżka mąki,
ól i pieprz,
Ryb umyd, odiletowad, ponacinad i napikowad
platerkami łoniny lub bocku Rondel lub nacynie
żaroodporne wymarowad małem, wyłożyd platrami
ugotowanych iemniaków, ułożyd ryb, obrany e kórki
i pokrojony w óemki pomidor ora paecki papryki,
pryprawid olą i pieprem, polad lekko rotopionym
małem i wtawid do gorącego piekarnika na 40 minut
W połowie piecenia potraw alad kwaną mietaną
romieaną mąką Podawad pikantną urówką Ryba po marynarkup50 dag iletów
dorsza lub morszczuka,
Plik z chomika:
australijczycy
Inne pliki z tego folderu:
016 The Cook and the Chef Episode 01.mp4
(91920 KB)
017 The Cook and the Chef Episode 40.mp4
(35053 KB)
018 The Cook and the Chef Episode 41.mp4
(40545 KB)
036 Spaghetti Junction.mp3
(2323 KB)
Zupy.rar
(3398 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 21.01.2024
(123)_Asterix and Obelix_all
[ www.Torrentday.com ] - Are.We.There.Yet.S02E05.The.Gold.Party.Episode.HDTV.XviD-FQM
[UsaBit.com] - Hick.2011.LIMITED.DVDRip.XviD-CTD
11 Discovery Channel
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin