Kruche z budyniem i owocami.pdf
(
38 KB
)
Pobierz
17550794 UNPDF
Kruche z budyniem i owocami
Składniki
Przepis
ciasto kruche
budyń waniliowy
mleko
jabłka
kiwi
banany
Należy użyć swojego ulubionego przepisu na
ciasto kruche, pamiętając o tym, że musi mieć
taką konsystencję, żeby dało się zetrzeć na
tarce.
3/4 ciasta używamy do wyklejenia dna
tortownicy. Podpiekamy lekko. Na to
układamy owoce pokrojone w cząstki, tak,
aby całkiem przykryły ciasto i zalewamy
budyniem ugotowanym w 3/4 ilości mleka
zalecanego w przepisie na torebce od
budyniu.
Teraz ścieramy resztę ciasta kruchego
(najlepiej je trochę zmrozić w lodówce albo
zamrażalniku, żeby stwardniało) i pieczemy
do zrumienienia. Gotowe posypujemy
cukrem pudrem. Doskonałe ciasto na wiosnę.
Niech Was nie zraża brak proporcji, ilość
budyniu i owoców może się zmienić w
zależności od wielkości użytej tortownicy.
Plik z chomika:
rreenegat
Inne pliki z tego folderu:
Bananowe niebo.rtf
(2 KB)
Banany smażone w miodzie.rtf
(0 KB)
Budyniowa rozkosz.rtf
(1 KB)
Gofry puszyste.rtf
(1 KB)
Gruszka po meksykańsku.rtf
(1 KB)
Inne foldery tego chomika:
# Ale pycha (przepisy)
Ciasta
Ciasta ═════════════════
ciasta bez pieczenia
kuchnia
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin