1 kobieta lat 26 170 65.doc

(39 KB) Pobierz

Godzina i rodzaj posiłku

Potrawa

(g)/(ml)

Składniki

(g)/(ml)

Energia

(kcal)

Tłuszcze

(g)

Węglowodany

(g)

Białka

(g)

Składniki    mineralne

Witaminy

Magnez

(mg)

 

 

 

 

6.00

Śniadanie

Jajecznica z pieczywem chrupkim i pomidorem (140g)

- jajka    60g

-masło śmietankowe    15g

-pieczywo chrupkie   40g

- pomidor            30g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.15

Herbata z cytryną  (200ml)

-napar herbaty 200ml

-cytryna 10g

-cukier  5g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         9.00

 

Kawa czarna bez cukru (250 ml)

-napar kawy 250 ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.00

Obiad

Kotlet schabowy z ziemniakami

(250g)

-wieprzowina schab  180g

-mąka pszenna    6g

-jaja                  4g

-bułka tarta          5g

-olej rzepakowy     10g

-ziemniaki           150 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.30

Kawa z mlekiem i cukrem (200ml)

-kawa napar       200ml

-mleko 0.5%         15ml

-cukier                  5g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.00

Podwieczorek

Kisiel porzeczkowy (250g)

-kisiel „instant” 15g

-woda         250 ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin