Jadłospis - obiady tygodniowe.doc

(32 KB) Pobierz
Dzień

Dzień

poniedziałek

wtorek

środa

czwartek

piątek

sobota

niedziela

Zupa

Zupa ogórkowa (160g) z ziemniakami (20g), jarzyną (12g), śmietaną (3g), masłem (2g), natką pietruszki (3g).

200g

Żurek (130g) z jajkiem (35g), ziemniakami (20g), jarzyną (10g), natką zielonej pietruszki (5g).

200g

Zupa kalafiorowa (160g) z ryżem (30g), masłem (2g), śmietaną (3g), natką zielonej pietruszki (5g).

200g 

Zupa grochowa (150g) z ziemniakami (20g), jarzynką (22g), śmietaną (3g) i natką zielonej pietruszki (5g).

200g

Zupa krupnik (175g) z masłem (2g), śmietaną (3g), jarzynką (15g), zielonym koperkiem (5g).

200g

Barszcz czerwony (110g) z botwinką (15g), jajkiem (35g), jarzynką (10g) , masłem (2g), śmietaną (3g), zielonym koperkiem (5g) i ziemniakami (20g).

200g

Zupa pomidorowa (160g) z makaronem (20g), jarzynami (10g), masłem (2g), śmietaną (3g), natką zielonej pietruszki (5g).

200g

Drugie danie

Pierogi leniwe

(150g)

 

Kompot

150g

Makaron (120g) z białym serem (25g) i cukrem (5g)

 

Kompot

150g

Schab duszony w sosie (50g), ziemniaki (100g), sałatka zielona (50g) ze śmietaną (5g)

 

Kompot

150g

Naleśniki (120g) z serem białym (25g) i cukrem (5g)

 

Kompot

150g

Ryba panga panierowana,

(50g) ziemniaki (100g) surówka z kiszonej kapusty

(50g)

 

Kompot

150g

Pierogi ruskie

(150g)

 

Kompot

(150g)

Klopsy w sosie z kaszą

(150g)

surówka z kapusty białej (50g)

 

Kompot

150g

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin