GRZYBKI PO KASZUBSKU.docx

(29 KB) Pobierz

GRZYBKI PO KASZUBSKU

GRZYBKI PO KASZUBSKU

Świetnie smakują na zimno jako przystawka, a także na ciepło jako dodatek do dania.

Składniki

dla 2-4 osób

grzyby gotowane, 1 durszlak
CEBULA (DUŻA), 6szt.
olej, 1szlk.
ocet, 0,5szkl
cukier, 5łyżek
słodka papryka, 1 opakowanie
koncentrat pomidorowy, 1 słoiczek
sól, vegeta, do smaku

·          

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 20 min

1. Cebulę poddusić na oleju, włożyć pokrojone grzyby i resztę składników,doprawić do smaku. Gotować 15-20 min.

2. Gorące nakładać do słoików. Pasteryzować. Smacznego:)

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin