Kapusta z buraczkami.doc

(25 KB) Pobierz

Kapusta z buraczkami

 

Składniki:

·         2 kg kapusty

·         2 kg buraczków

zalewa:

·         40 dkg cebuli

·         1 szklanka wody

·         1 szklanka octu

·         1 szklanka cukru

·         2 łyżki soli

 

Wykonanie:

    1. Kapustę poszatkować
    2. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce z dużym oczkiem
    3. Kapustę zmieszać z buraczkami
    4. Cebule pokroić w paski (lub w Benderze niezbyt drobno)
    5. Cebulę zagotować z wodą cukrem, octem i solą
    6. Zalewą zalać warzywa i zostawić na 2 godziny
    7. Powkładać do słoików
    8. Zakręcić słoiczki i pogotować około 15 minut

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin