Dewolaj.doc

(546 KB) Pobierz
Dewolaj

Dewolaj

 

 

składniki

·         2 piersi z kurczaka

·         10 dag żółtego sera

·         1 jajko

·         1/2 szklanki bułki tartej

·         1/4 szklanki mąki pszennej

·         łyżeczka przyprawy typu Vegeta

·         szczypta soli

·         szczypta pieprzu

             

 

 

 

 

Sposób przygotowania

1.     Rozbij piersi z kurczaka. Jedną podziel na dwie części.

2.     Na środku fileta połóż kawałek sera żółtego (małą kosteczkę). Zawiń w rulonik. Jeśli obawiasz się, że kotlet straci swój kształt zwiąż go nitką lub przekłuj wykałaczką.

3.     Tak przygotowane kotleciki obtocz w mące, następnie rozbełtanym i przyprawionym jajku, a na końcu bułce tartej.

4.     Smaż na patelni posmarowanej tłuszczem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin