Pieczarki ze szpinakiem.docx

(145 KB) Pobierz

Pieczarki ze szpinakiem

 

Składniki na 2 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

400 g pieczarek, 200 g szpinaku, 1 łyżka masła, szczypta gałki muszkatołowej,

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki soku z cytryny, sól, biały pieprz do smaku.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Na maśle posmażamy pieczarki, dodajemy szpinak i smażymy dalej. Na końcu doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, gałką, solą i pieprzem. Podajemy z białym pieczywem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin