Grzybowe flaczki.docx

(147 KB) Pobierz

Grzybowe flaczki

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

300 g boczniaków

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 średnia cebula

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 marchewka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 seler

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 łyżki oleju słonecznikowego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

200 ml białego wytrawnego wina

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 torebki Zupy grzybowej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

100 ml śmietany 18%

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

majeranek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 ząbek czosnku

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

Etapy przygotowania


 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Pokrój grzyby i cebulę w drobne paseczki, marchewkę oraz seler zetrzyj na tarce. Podsmaż wszystko na rozgrzanym w garnku oleju. Dodaj białe wino i gotuj całość aż odparuje połowa wina.

http://gotowanie.onet.pl/0

 

 

 

 

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Rozmieszaj z wodą Zupę grzybową wg instrukcji na opakowaniu i zalej podsmażone warzywa, gotuj zupę jeszcze około 20 minut.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Zabiel flaczki śmietaną i dopraw do smaku majerankiem oraz czosnkiem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin