Kotlety mielone po poznańsku.doc

(332 KB) Pobierz
Klopsiki po poznańsku

Klopsiki po poznańsku

 

 

składniki

·         1 kg mięsa mielonego wieprzowego

·         1 szklanka kaszy mannej

·         3 torebki ryżu białego

·         3 całe jaja kurze

·         1/2 małej kapusty pekińskiej

·         500 ml przecieru pomidorowego

·         500 ml wody

·         6 kostek rosołowych

·         mąka do obtoczenia

 

Sposób przygotowania

1.     Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.

2.     Mięso, kaszę ,jaja, ryż i kapustę(pokrojoną drobno)wymieszać.

3.     Uformować na kotlety mielone z tym że większe porcje, obtoczyć w mące i wysmażyć.

4.     Przecier i wodę wlać do garnka wrzucić kostki rosołowe i lekko podgrzać tak by kostki rosołowe sie rozpuściły.

5.     Klopsiki usmażone wsadzić do garnka i zalać przecierem wymieszanym z wodą i kostkami rosołowymi.

6.     Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok40min.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin