· 2 piersi z kury
· 5 -6 dag tłuszczu
· 3 dag maki
· 8 grzanek z bulki pszennej
· 3 jaja
· 3 dag szynki
· 2 dag groszku konserwowego
· 15 dag pasztetu z wątróbki gęsiej
· natka pietruszki
· 8 plasterków sera żółtego
· sol, pieprz
1. Mięso podzielić na 8 kawałków, rozbić, przyprawić, oprószyć maka, usmażyć z obu stron. Grzanki posmarować pasztetem, nałożyć zrazy, wstawić do ciepłego piekarnika.
2. Jaja roztrzepać, dodać pokrojona w paseczki szynkę, groszek, posiekana natkę pietruszki, przyprawić. Wlać na rozgrzany tłuszcz, usmażyć z obu stron.
3. Wykroić okrągła foremka 8 omlecików i ułożyć je na zrazach. Na każdym położyć cienki plasterek sera.
barbarello