Zrazy z kury po polsku.doc

(349 KB) Pobierz
Zrazy z kury po polsku

Zrazy z kury po polsku

składniki

·         2 piersi z kury

·         5 -6 dag tłuszczu

·         3 dag maki

·         8 grzanek z bulki pszennej

·         3 jaja

·         3 dag szynki

·         2 dag groszku konserwowego

·         15 dag pasztetu z wątróbki gęsiej

·         natka pietruszki

·         8 plasterków sera żółtego

·         sol, pieprz

 

Sposób przygotowania

1.     Mięso podzielić na 8 kawałków, rozbić, przyprawić, oprószyć maka, usmażyć z obu stron. Grzanki posmarować pasztetem, nałożyć zrazy, wstawić do ciepłego piekarnika.

2.     Jaja roztrzepać, dodać pokrojona w paseczki szynkę, groszek, posiekana natkę pietruszki, przyprawić. Wlać na rozgrzany tłuszcz, usmażyć z obu stron.

3.     Wykroić okrągła foremka 8 omlecików i ułożyć je na zrazach. Na każdym położyć cienki plasterek sera.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin