Paszteciki Z Parówkami 3.txt

(0 KB) Pobierz
Paszteciki z parówkami

Ciasto nalenikowe:
jajo
pół szklanki mleka
12 dag mški
skórka słoniny
sól
zielenina
Nadzienie:
6 parówek
tłuszcz do smażenia

Przygotować ciasto nalenikowe wg przepisu Paszteciki z mięsem. Parówki opłukać, zalać takš ilociš wrzšcej wody, aby były przykryte, zagotować i zaraz odstawić na 10-15 min. Lekko ochłodzić, obrać ze skórki i pokrajać w poprzek na pół. Na ciecie nalenikowym układać połówki parówek. Zagišć naleniki z dwu stron na 3 cm i następnie zwinšć ciasno w wałeczek. Zrumienić ze wszystkich stron na tłuszczu na patelni. Ułożyć na podłużnym półmisku, przybrać zieleninš. Paszteciki podaje się do zup czystych, jako przekšskę lub danie podstawowe z sosem pomidorowym albo musztardowym. Paszteciki z parówkami
można również panierować.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin