Paszteciki z parówkami Ciasto nalenikowe: jajo pół szklanki mleka 12 dag mški skórka słoniny sól zielenina Nadzienie: 6 parówek tłuszcz do smażenia Przygotować ciasto nalenikowe wg przepisu Paszteciki z mięsem. Parówki opłukać, zalać takš ilociš wrzšcej wody, aby były przykryte, zagotować i zaraz odstawić na 10-15 min. Lekko ochłodzić, obrać ze skórki i pokrajać w poprzek na pół. Na ciecie nalenikowym układać połówki parówek. Zagišć naleniki z dwu stron na 3 cm i następnie zwinšć ciasno w wałeczek. Zrumienić ze wszystkich stron na tłuszczu na patelni. Ułożyć na podłużnym półmisku, przybrać zieleninš. Paszteciki podaje się do zup czystych, jako przekšskę lub danie podstawowe z sosem pomidorowym albo musztardowym. Paszteciki z parówkami można również panierować.
krystynka161