Szpinakowa rolada z łososiem.docx

(35 KB) Pobierz


http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=103897
Szpinakowa rolada z łososiem

Składniki


http://www.wielkiezarcie.com/zdjecie.php?id=103814
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 4 jajka
- dwa serki chrzanowe almette
- łosoś w plastrach 400g

 

Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, czosnek, sól, pieprz aż do wyparowania wody i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną  papierem do pieczenia i pieczemy 15-20 min. w 190 st. Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na to układamy łososia tak aby pokrył całość. Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię spożywczą do żywności. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin