Kalorii w batoniku:
1 / 2 szklanki niskokaloryczne herbatniki w czekoladzie, zmiksowane w malakserze1 / 2 szklanki płatków owsianych cukru, 1 / 3 filiżanki cukierników " 1 / 2 łyżeczki soli 3 łyżki niesolonego masła, roztopionego 1 / 4 szklanki kremowej o obniżonej zawartości tłuszczu masła orzechowego 1 1 / 2 uncji o obniżonej zawartości tłuszczu ser, temperatura w pomieszczeniu 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy 2 łyżki stołowe półsłodkie chocolate chips, topiony 1. Linia 9-x-4-calowy bochenek. papier pergaminowy do pieczenia, zostawiając 2-calowy zwis wzdłuż dłuższych krawędzi. 2. Połączenie herbatników, opłatków owsianych, cukru i 1 / 4 łyżeczki soli w naczyniu. Wmieszać masło, dopóki wszystko nie jest równomiernie zwilżyć. Mieszać w 1 łyżka masła orzechowego do formy wielu dużych skupisk. Transfer do mieszaniny wzdłuż bochenka i naciśnij nawet w warstwie. Przechowywać w lodówce, około 10 minut. 3. Tymczasem pokazał ser mikserem na średnich obrotach aż będzie gładkie i puszyste, około 2 minut. Dodać wanilii, pozostałe 3 łyżki masła orzechowego, a pozostałe 1 / 4 łyżeczki soli, i pokazał na średnich obrotach, aż blady i prawie podwoiła się w objętości, około 7 minut. Transfer do bochenka pan i rozpowszechniania nawet w warstwę skorupy cookie. Freeze do firmy, około 10 minut. 4. Spread czekolady w cienkiej, nawet schłodzone warstwa nad warstwą masła orzechowego. Przechowywać w lodówce do firmy, około 10 minut. Cięcie w poprzek na 8 batoników i zimne.
bananowo czekoladowe muffinki
1 szklanka mąki 1 szklanka mąki pszennej 1 / 2 filiżanki Płatków owsianych2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej1 / 2 łyżeczki soli1 dojrzały banan1 / 4 szklanki posiekanych orzechów1 / 2 filiżanki brązowego cukru 2 łyżki oleju roślinneg
2 duże jajka1 i 1 / 4 filiżanki maślanki o obniżonej zawartości tłuszczu1 łyżeczka ekstraktu wanilii 2 łyżki czekolady 1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. 12papierowe wkładki. Odstawić.2. W mikser stojący, połączyć wszystkie mąki, Płatki owsiane, mielony cynamon, proszek do pieczenia, sody, soli i tłuczone bananów i mieszanki o niskiej prędkości do 2 minut. Dodać orzechy, brązowy cukier, olej roślinny, jaja i obniżonej zawartości tłuszczu maślanki i mieszanki do 2 minut na średniej szybkości. Dodać ekstrakt waniliowy i mieszać, aż będą dobrze połączone.3. Korzystanie z gałką lodów, część cieście równomiernie do cyny muffin, a góry każdej muffin z 3 do 4 czekoladowe żetony. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. Gdy babeczki są pieczone przez usunie je z pieca i niech ostygną. Podawać.
plamka97