pudding bananowo.doc

(21 KB) Pobierz
pudding bananowo-kajmakowy przepis

pudding bananowo-kajmakowy przepis

Dodane 21 maj 2010; 19:34

W pierwszym naczyniu wymieszać suche składniki,
125g mąki
3 łyżki proszku do pieczenia
150g cukru

natomiast w drugiej misce
1 jajko roztrzepać, dodać do niego
1 banana - rozgnieconego widelcem, wlać
85g roztopionego masła,
250ml mleka,
1 łyżeczkę esencji waniliowej,
wymieszać mokre składniki,
a następnie wlać je do suchych produktów , wymieszać,
ciasto będzie miało rzadką konsystencję,
przelać je do formy do pieczenia

sos karmelowy
do rondelka dodać:
100g brązowego cukru,
175ml wody,
2 łyżki syropu trzcinowego
skladniki wymieszać, postawić na gaz,
jak sos sie zagotuje wylać go na surowe ciasto,
które wstawić do średnio nagrzanego
piekarnika na 30-40 minut.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin