Deser kokosowy w paskiprzygotowanie - 40 minut dla 4 osób: Krem kokosowy: 100 g wiórków kokosowych, 4 czubate łyżki cukru, 40 ml mleka, 2 łyżeczki żelatyny Galaretka z kiwi: 300 g dojrzałych kiwi, 4 czubate łyżki cukru, łyżeczka likieru z kiwi, 2 łyżeczki żelatyny. Porcja - 320 kalorii Obie porcje żalatyny zalać odrobiną zimnej wody, namoczyć. Przygotować krem kokosowy: mleko wlać do rondelka, dodać cukier i wiórki kokosowe, zagotować. Rondelek przykryć, odstawić na 30 minut. Mleko przecedzić przez gazę. ogniu, dodać jedną porcję odciśniętej żelatyny. Rozprowadzić dokładnie. Wystudzić. Kiwi obrać i zmiksować. W drugim rondelku podgrzać likier z łyżeczką wody i cukrem. Dodać drugą porcję odciśniętej żelatyny. Dokładnie wymieszać i dodać do syropu. Żelatynę z syropem wlać do kiwi, wymieszać. Wysokie szklaneczki napełniać stopwego masą kiwi. Gdy zastygnie - powtórzyć. Ostudzić. "Moje Gotowanie"
drewniaczynka