ciasto Capuccino.doc

(20 KB) Pobierz

Cappuccino od mamy Karoliny

 

·         1 masło

·         5 żółtek

·         1 jajo

·         1 szkl. cukru pudru

·         2 szkl. mleka w proszku

·         4 serki homogenizowane małe (po 100 g.)

·         biszkopty

·         zaparzona kawa rozpuszczalna

·         2 łyżki żelatyny rozpuścić z 3 łyżkami zimnej wody, następnie dodać wrzątku

 

Wykonanie:

Żółtka, jajo i cukier ubić na parze i wystudzić. Masło utrzeć i dodać powoli masę jajeczną. Następnie dodać serki (powoli i po kolei) i mleko, wciąż miksując. Na koniec dodać zimną żelatynę. Biszkopty namoczyć w zaparzonej zimnej kawie rozpuszczalnej. Ułożyć na dole tortownicy. Na biszkopty wyłożyć (szybko po dodaniu żelatyny) masę, a na wierzch ponownie biszkopty.  Polać polewą. Włożyć do lodówki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin