Naleśniki z czekoladą II.doc

(0 KB) Pobierz

1 szkl. mąki

2 szkl. mleka

jajka

sól

1 łyżka oleju

40 dag twarogu

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

1/3 szkl. rodzynek

4 łyżki cukru

1/2 szkl. śmietany

polewa czekoladowa

 

Do mąki dodać 2 jajka, szczyptę soli, olej, mleko, rozrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Usmażyć dość cienkie naleśniki. Twaróg wymieszać ze ?mietaną, jajkiem, cukrem, dodać rodzynki i orzechy. Mas? posmarować naleśniki, złożyć na cztery. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zapiekać ok. 20 min. w temp. 190 st. C. Podawać polane polewą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin