Naleśniki po chińsku.doc

(134 KB) Pobierz
Naleśniki po chińsku

Naleśniki po chińsku

składniki

·         Na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki

·         jajko

·         2 szklanki mleka

·         sól

·         1 łyżka oleju lub stopionego masła.

·         Z podanych proporcji przygotujesz około 12 naleśników. Na farsz: 2 filety z kurczaka

·         panierka lub bułka tarta

·         jajko

·         opakowanie mieszanki chińskiej (mrożonka)

·         sól

·         pieprz

·         przyprawy

·         olej

             

 

sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe: szklankę mąki wymieszaj z jajkiem, 2 szklankami mleka i szczyptą soli. Odstaw na pół godziny. Potem połącz z łyżką oleju lub roztopionego masła. W międzyczasie przygotuj farsz: warzywa (mieszankę chińską) obsmaż na 2 łyżkach oleju, przykryj i podduś dodając sól, pieprz i przyprawy według smaku. Następnie usmaż filety z kurczaka w panierce na złoty kolor (jak "schabowe"). Usmażone naleśniki składaj w rożki napełniając pokrojonym w paski mięsem i warzywami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin