· Na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki
· jajko
· 2 szklanki mleka
· sól
· 1 łyżka oleju lub stopionego masła.
· Z podanych proporcji przygotujesz około 12 naleśników. Na farsz: 2 filety z kurczaka
· panierka lub bułka tarta
· opakowanie mieszanki chińskiej (mrożonka)
· pieprz
· przyprawy
· olej
Ciasto naleśnikowe: szklankę mąki wymieszaj z jajkiem, 2 szklankami mleka i szczyptą soli. Odstaw na pół godziny. Potem połącz z łyżką oleju lub roztopionego masła. W międzyczasie przygotuj farsz: warzywa (mieszankę chińską) obsmaż na 2 łyżkach oleju, przykryj i podduś dodając sól, pieprz i przyprawy według smaku. Następnie usmaż filety z kurczaka w panierce na złoty kolor (jak "schabowe"). Usmażone naleśniki składaj w rożki napełniając pokrojonym w paski mięsem i warzywami.
renata.misia