babcia lubi experymentować i często wynajduje różne przepisy od znajomych lub z swojej magicznej księgi przepisów którą ma od swojej mamy :)
· filety z piersi kurczaka 2
· sezam 1 łyżka
· marchewka 2
· papryka czerwona
· papryka zielona
· grzyby shiitake 10 dag
· pędy bambusa 15 dag
· imbir
· chili małe papryczki 2
· olej 3 łyżki
· sherry 3 łyżki
· bulion 1/2 szklanki
· sól
· sos sojowy 3-4 łyżek
· wino
Sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu.Marchewkę i paprykę oczyścić a następnie pokroić w paski.Bambus osączyć.Papryczki chili pociąć w krążki, grzyby w paski.Mięso pokroić w paski.Rozgrzać olej i obsmażyć mięso.Po obsmażeniu mięso usunąć na bok a na ten sam olej wrzucić warzywa,grzyby,chili i nieco imbiru. Chwilkę posmażyć.Wlać wino i bulion, mieszając.Smażyć ok 4 minut Przyprawić sosem sojowym i solą posypać sezamem.
Katrin_12345