LOSOS WEDZONY Z SALATKA AWOKADO.rtf

(1 KB) Pobierz

Łosoś wędzony z sałatką awokado

Składniki: 300 g łososia wędzonego w plastrach, 1 miękkie awokado, 1 pomidor, pół zielonego ogór­ka, pół opakowania mieszanki sałat „Party", pół czerwonej cebuli, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka białego octu winnego lub soku z cytryny, 1 cytryna, sól, pieprz.

Przygotowanie: Pomidora pokrój w cząstki, ogórka i cebulę w kostkę. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, obierz i także pokrój w kostkę. Sałatą wyłóż dno talerza. Pozostałe warzywa przełóż do miski, dodaj oliwę, ocet winny lub sok z cytryny, sól, pieprz i całość dokładnie wymieszaj. Warzywa ułóż na sa­łacie. Łososia zwiń w ruloniki i ułóż wokół warzyw, na przemian z cząstkami cytryny. Potrawę podawaj z tostami.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin