SALATKA Z RYZU I CZERWONEJ FASOLI.rtf

(1 KB) Pobierz

Sałatka z ryżu i czerwonej fasoli

Składniki: 200 g długoziarnistego ryżu, 300 g czerwonej fasoli z puszki, 300 g kukury­dzy, 1 cebula, 1 jabłko, 1 papryka, 2 pomidory, 1 pomarańcza, 2 plastry ananasa z puszki, 2 brzoskwinie z puszki, 2 łyżki rodzynek, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.

Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy. Paprykę, ananasa, brzos­kwinię i jabłko kroimy w kostkę, a pomarańczę dzielimy na cząstki. Pomidory i rodzynki sparzamy wrzątkiem, pomidory dodatkowo siekamy. Całość łączymy z fasolą i kukurydzą. Mieszamy. Z oliwy i soku z cytryny przygotowujemy sos, którym zalewamy naszą sałatkę. Przyprawiamy i przed podaniem schładzamy w lodówce.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin